Tomātu sezonas laikā noteikti ir jāēd daudz tomātu. Nu tā, lai kādu laiku vairs negribās 🙂 Tomāti ar burrata sieru ir super vienkārša uzkoda (var arī tos saukt par salātiem), ko var pagatavot pilnīgi jebkurš, arī pilnīgs iesācējs virtuvē. Šī uzkoda ir diezgan sātīga, ko pamatā nodrošina burrata siers.
Kas ir burrata siers? Burrata ir itāļu siers, ko gatavo no govs piena un pēc konsistences tas no ārpuses ir kā mozzarella, bet iekšā krēmveida siers, saukts par stračitella (stracciatella).
Lai pilnībā izbaudītu šo salātu vienkāršības burvību, ieteiktu izvēlēties kvalitatīvu burrata sieru un tomātus. Vislabāk vietējos un tomātu sezonas laikā.
Nepieciešams:
- 2 vidēji lieli tomāti (es ņemu sarkanus un dzeltenus, lai krāsaināk)
- 100 – 125 g burrata siers jeb viens burrata “sainītis”
- sauja svaigs baziliks
Mērcei:
- 50 ml maiga extra virgin olīveļļa (4 ēd.k.)
- 2 ēd.k. ābolu vai baltvīna etiķis
- nepilna 1 ēd.k. medus (šķidrs)
- 1 tējk. Dižonas sinepes (vai citas maigas sinepes)
- 1 ķiploka daiviņa (sasmalcināta ķiploku spiedē)
- šķipsna sāls un pipari vai pēc garšas
- Tomātus sagriež diezgan pabiezās šķēlēs un kārto uz šķīvja.
- Visas mērcei paredzētās sastāvdaļas kārtīgi samaisa līdz tā viendabīga.
- Pārlej pāris ēdamkarotes pāri uz šķīvja saliktajiem tomātiem un pārkaisa ar smalki sagrieztu baziliku.
- Tad uz tomātiem uzliek burrata sieru un vēl nedaudz apslaka ar mērci un vienkāršā uzkoda – tomāti ar burrata sieru ir gatava!
- Pārgriež uz pusēm burrata sieru, no kura “iztecēs” maigais siera pildījums. Ēd kopā ar grauzdētu maizi vai tāpat- kā salātus vai sātīgu uzkodu.
P.S. Nav obligāti jāizlieto visa sagatavotā mērce – skaties pēc vajadzības, cik daudz likt 🙂 Pārpalikumu varēsi izmantot kādiem citiem salātiem.
3