Spinātu salāti ar zemenēm, riekstiem un dzērvenēm

Tad, kad ārā ir pavisam silts un negribas neko sarežģītu gatavot, tad labākais risinājums ir vienkārši pagatavojami salāti. Šie ir ļoti veselīgi un gardi salāti. Un, lai jūs nemulsina zemeņu klātbūtne šajos salātos – zemenes ar spinātiem kopā garšo lieliski!

Šajos salātos nav tikai lapas, jo papildu sātīgumu spinātu salātiem sniedz rieksti un žāvētās dzērvenes.

* Recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • Apmēram 120 g spinātu
  • 300 – 400 g zemenes
  • 100 g grauzdētu Indijas riekstu (piestā sasmalcināti)
  • 70 – 100 g žāvētas dzērvenes (es izmantoju Latvijā ražotās “Hortus” dzērveņu sukādes)
  • Mērcei:
    • 1 – 2 ēd.k. balzamico etiķis (der arī ābolu un vīna etiķis),
    • 100 ml olīveļļa,
    • ½ tējk. ļoti smalki sasmalcināts ķiploks,
    • 1 tējk. kaltēts vai svaigs pētersīlis,
    • 1- 2 tējk. medus,
    • ½ tējk. kaltēts baziliks
    • 1 – 2 tējk. kaltēts oregano.
  1. Vispirms sagatavo mērci – visas sastāvdaļas sablenderē un ļauj garšām savilkties vismaz 5 – 10 minūtes. Ja liekas pa stipru, pievieno vēl mazliet olīveļļas.
  2. Spinātus liek lielā bļodā, pievieno 4 daļās sagrieztas zemenes, riekstus, dzērvenes, visu samaisa. Mērci pievieno pamazām (visu nevajag likt uzreiz- tikai tā, lai mērce nedaudz pārklāj salātus. Salātiem nav jāpeld mērcē) un mazliet iecilā tieši pirms pašas salātu pasniegšanas.
    zemenes salatos
5
293

2 Komentāri

  1. Inga 04/06/2017 at 17:38

    Dievīgi salāti!!!

    Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.