Man ļoti garšo zirņi – visdažādākajos veidos. Kas tie tādi sniega zirņi? Tie ir vieni no cukurzirņu paveidiem. Izskatās kā plakanas zirņu pākstis ar pavisam maziem zirnīšiem iekšā. Tos var lietot gan salātos, gan arī ātri apceptus. Atšķirībā no parastiem zirņiem – tiem nav iekšā tā plēvīte, kuru īsti nevar sakošļāt.
Šoreiz piedāvājumā ātri apcepti sniega zirņi. Lūk, šis ir tāds ēdiens, kas ir pagatavojams maksimums 5 minūšu laikā un noderēs kā garda piedeva vieglām pusdienām vai vakariņām pie kāda zivs vai gaļas ēdiena.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve” un Delimano jauno cepampannu kolekciju Stone Legend
Nepieciešams:
- 300 g sniega zirņi
- ¼ tējk. jūras sāls
- ½ – 1 tējk. sasmalcinātu rozā piparu (es saberžu piestā veselus piparu graudus)
- ½ tējk. citrona miziņas (tikai, ja bioloģiskie citroni) vai apmēram 1 tējk. citrona sulas
- 2 – 3 ēd.k. sasmalcinātu zaļo sīpolloku (baltā un gaiši zaļā daļa) vai arī var aizstāt ar ļoti smalku sagrieztiem puraviem
- Pāris tējk. svaigas piparmētras (smalki sagrieztas)
- 1 ēd.k. olīveļļa- cepšanai
- Šķipsna čili piparu, ja vēlas pikantāku garšu
- Interesantākai garšai jau gataviem zirņiem var pievienot grauzdētas sezama sēklas, parmezāna vai kādu citu cieto sieru
- Uz sakarsētas pannas lej eļļu (es izmantoju Delimano Stone Legend pannu, kuras īpašai virsmai nav nepieciešamas daudz taukvielas, tāpēc tās izmantoju pavisam minimāli), liek zirņus, pieber sāli, piparus un visu laiku maisot uz vidējas uguns, cep apmēram 1 – 1,5 min kamēr zirņi kļūst mazliet mīksti, bet joprojām tie ir kraukšķīgi.
- Tad pievieno sagrieztus sīpollokus un joprojām maisot cep vēl kādu minūti. Pievieno citrona sulu vai miziņu, visu samaisa un noņem no uguns.
- Pasniedzot pārkaisa ar svaigām piparmētrām.
877