Kartupeļu uzkoda ar biešu krēmu un marinētu siļķi

Vēl viena variācija par siļķi kažokā – tikai uzkodas variantā un tā ir kartupeļu uzkoda ar biešu krēmu un marinētu siļķi. Garšu salikums no latviešiem tiek ierastās virtuves. Noderēs ballītēm, lai pārsteigtu savus viesus. Vienkārši un ātri, it īpaši tad, ja no citas ēdienreizes ir palikuši veseli, ar visu mizu vārīti kartupeļi.

*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas Virtuve”

Nepieciešams:

  • 4 vidēji vārīti veseli kartupeļi (vēlams izvēlēties cietākas konsistences šķirni, kas paredzēti salātiem un nešķīst ārā)
  • 1 neliela vārīta biete
  • 200 g marinēta siļķes fileja (apmēram)
  • 170 g svaigais krēmsiers
  • 2 – 3 tējk. rīvēti mārrutki
  • Sāls un pipari pēc garšas
  1. Gatavo biešu krēmu- bieti sarīvē uz smalkas rīves vai sablenderēs virtuves kombainā, nospiež radušos šķidrumu.
  2. Bietēm pievieno krēmsieru, mārrutkus, garšvielas un visu sablenderē. Masu liek vismaz uz 15 min ledusskapī, lai tā kļūst mazliet cietāka.
  3. Vārītus veselus kartupeļus sagriež  biezās šķēlēs, jo tas nodrošinās to, ka uzkodas neizjuks.
  4. Pagatavo uzkodu – ņem vārītā kartupeļa šķēli (ja vēlaties to var sviestā vai eļļā apcept kraukšķīgu), uzliek gabaliņu marinētas siļķes, tad ar tējkaroti vai kūku dekorējamo piltuvi uzmanīgi uzliek biešu krēmu. Dekorē ar zaļumiem.
3
288

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta.

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.