Plānās pankūkas ir klasika, bet vai esat mēģinājuši izcept krāsainās pankūkas? Piemēram, zaļas vai sarkanas? Piedāvāju pagatavot spinātu pankūku pankūku rullīšus ar lasi – bez jebkādām mākslīgām krāsvielām, jo zaļo krāsu nodrošina spināti.
No sagatavotās masas var cept arī mazās pankūkas, bet šoreiz es taisu lielās, lai tās smuki varu sapildīt (sarullēt) ar krēmsieru un lasi.
Ja negaršo lasis, tad pildījumā var likt arī ko citu. Šādā veidā pagatavoti pankūku rullīši ir krāsaina un garda uzkoda.
* recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
Mīklai:
- 1- 2 olas
- ½ litrs piens (aptuveni)
- 250- 300 g milti
- 1- 2 ēd.k. spinātu pulveris (var iegādāties veikalā „Spice House” Rīgā vai arī sasmalcināt blenderī pavisam smalki pāris saujas svaigu spinātu)
- sāls un cukurs pēc garšas
Pildījumam:
- 100- 150 g kūpināts lasis
- 100 – 200 g svaigais krēmsiers
- Svaiga citrona sula
- Sajauc visas mīklas sastāvdaļas. Konsistencei jābūt šķidrai- kā jau plānajām pankūkām. Atstāj mīklu uz 15 min atpūsties.
- Cep lielās pankūkas, mazliet atdzesē.
- Tad uz katras pankūkas smērē krēmsieru, liek plāni sagrieztu lasi, pārslaka ar nelielu daudzumu citrona sulas un gareniski sarullē.
- Var ēst uzreiz vai arī atdzesētas.
225