Kārtaino salātu receptes ir ļoti daudz un dažādas, un mājas siera salātu ar lasi pluss ir tas, ka tos var taisīt gan vienā lielā traukā, gan arī salikt jau porcijās. Piedāvāju izmēģināt kārtainos salātus, kur mērces vai skābā krējuma un majonēzes vietā tiek lietots mājas siers. Laša vietā var likt arī kūpinātu vistu vai arī veģetārieši var likt tikai dārzeņus.
*recepte tapusi sadarbībā ar žurnālu “Mājas virtuve”
Nepieciešams:
- 400 g (apmēram) mājas siers
- 1 neliels svaigs gurķis (garais)
- 300- 400 g ķiršu tomāti
- 300 g kūpināts lasis (var likt arī mazsālītu)
- 1 vidēji liels burkāns
- 1 neliels Ķīnas kāposts
- 2- 3 tējk. Dižonas sinepes (var izmantot arī spilvas Franču sinepes)
- 1 tējk. citrona sulas (nav obligāti)
- mazliet sāls, svaigi malti pipari u.c. garšvielas pēc gaumes un izjūtām
- Sagatavo mērci – mājas sieru sajauc ar sinepēm, citrona sulu- ja vēlas un garšvielām (var likt citronpiparus, kūpinātas paprikas pulveri vai čili pulveri- ja gribas asāku).
- Gurķus nomizo un sagriež vidēji mazos kubiciņos. Sagriež arī gabaliņos tomātus. Sarīvē uz rupjās rīves burkānus un sīki sasmalcina Ķīnas kāpostu.
- Vienā lielā traukā vai vairākos mazākos liek vienu kārtu Ķīnas kāpostus, tad liek tomātus, pārkaisa ar šķipsnu sāls, tad liek mājas siera mērci, burkānus, gurķus (pārkaisa ar šķipsnu sāls), sagriezto lasi un kārtojumu noslēdz ar mājas siera mērci. Pārkaisa ar svaigiem zaļumiem un dekorē ar laša šķēli un citroniem.
565