Melleņu siera kūka

Augusts ir mana bloga jubilejas mēnesis! Jo tieši pirms gada, konkrētāk- 10.augustā, publicēju savu pirmo recepti. Šeit laikam vietā ir teiciens- cik ātri gan skrien laiks! Bet kā tad 1. dzimšanas dienas ballīte bez kūkas? Tā tapa īsti vasarīga un skaista jubilejas kūka- melleņu siera kūka.

Ļoti vienkārši pagatavojama un arī ļoti garda –  ko tur liegties… 🙂 Pamēģiniet šo pagatavot, kamēr vēl mežā ir pieejamas mellenes vai arī izmantojiet veikalā nopērkamās dārza mellenes.

Nepieciešams:

  • 150 g mascarpone siers
  • 200 g svaigais siers (piemēram, Kārums)
  • 100 g bezpiedevu jogurts
  • apmēram 5 ēd.k. pūdercukurs
  • 180 g cepumi (dāmu pirkstiņi, Selga, jebkuri smilšu cepumi)
  • 50 g sviests
  • 1 ēd.k. želatīns
  • 300-400 g svaigas mellenes
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Samaisa visu un liek kūkas pamatni(20 cm diametra) tortes formā ar noņemamām malām. Cep uzkarsētā krāsnī apmēram 5-10 min, kamēr pamatne gaiši brūna. Atdzesē.
  2. Kamēr pamatne dziest, sagatavo siera masu- samaisa kopā svaigo sieru, mascarpone sieru un jogurtu. Pievieno pūdercukuru. Visu kārtīgi samaisa. Ja šķiet, ka masa nav gana salda, pievieno vēl cukuru. Vienmērīgi izmaisa. Pievieno arī iepriekš ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu, vēlreiz visu izmaisa. Viegli iecilā svaigās mellenes (apmēram 5 ēd.k., bet vispār var likt vairāk, ja vēlas) un lej uz atdzesētās kūkas pamatnes.
  3. Pa virsu pārber atlikušo daudzumu melleņu.
  4. Liek ledusskapī atdzesēties apmēram uz kādām vismaz 2- 3 stundām , bet var arī atstāt pa nakti.
7
754

7 Komentāri

  1. Alise 13/11/2013 at 07:41

    gardi, bet cik lielam formas diametram ir šis sastāvdaļu daudzums?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 13/11/2013 at 16:27

      Kūkas izmērs ir 20 cm diametrā- kā rakstīts receptē 🙂

      Atbildēt
  2. Eliza 12/08/2015 at 12:55

    Vai veidnes apakša iepriekš jāietauko, vai var likt cepampapīru vai folliju?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 12/08/2015 at 13:39

      Es izmantoju cepampapīru. Ja nav pieejams, tad veidnes apakša iepriekš jaietauko. Foliju gan nekad neesmu lietojusi.

      Atbildēt
      1. Eliza 13/08/2015 at 13:44

        Liels paldies!:)

        Atbildēt
  3. Anna 07/08/2021 at 12:24

    Ļoti garšīga kūka! Labi izdodas! Paldies par recepti!

    Atbildēt
    1. lienegatavo 10/08/2021 at 22:31

      Liels prieks, ka garšoja 🙂

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.