Avokado ir viens no maniem mīļakajiem augļiem. Tos ļoti bieži izmantoju dažādos salātos vai lietojot to sviesta vietā uz sausmaizītēm utt.
Šajā reizē piedāvāju jums gana eksotiskus salātus – avokado un mango salātus ar grauzdētiem Indijas riekstiem, kuri būtu īpaši piemēroti jaunu garšas savienojumu meklētājiem. Tā kā grila sezona jau ir atklāta, tad, manuprāt, ļoti labi iederas, piemēram, pie grilētas zivs.
Parasti šos salātus gatavoju bez jebkādas salātu mērces, jo man personīgi pietiek ar mango sulīgumu + mazliet jūras sāls, pipariem. Bet, ja ir vēlme, garšas buķeti var paspilgtināt ar nelielu daudzumu mango vai baltvīna etiķa. Bet to jāskatās katram pašam, jo salāti ir tāds ēdiens, kur droši var improvizēt.
Ir ļoti svarīgi, lai avokado un mango būtu gatavi! (cik nu Latvijas apstākļos tos var dabūt gatavus)
Nepieciešams:
- 2 svaigi mango
- 4 gatavi avokado
- 1/2 sarkanā sīpola
- 50- 70 g grauzdēti Indijas rieksti
- ja vēlas salātiem mērci, tad: 1 ēd.k. mango vai baltvīna etiķis + sāls un pipari pēc garšas. Es gan parasti iztieku bez mērces, jo gana labu garšu dod sulīgais mango.
- Avokado un mango nomazgā un nomizo. Sagriež vidēja izmēra gabalos. Pievieno ļoti plānās šķēlītēs sagrieztu sarkano sīpolu un iepriekš uz pannas (bez eļļas!) grauzdētus un atdzesētus riekstus.
- Visu pavisam viegli samaisa un pievieno etiķi, ja ir tāda vēlēšanās, un garšvielas. Gatavs!
Padomi!
- Šiem salātiem esmu mēģinājusi likt klāt arī eļļu, bet man labāk garšo bez tās. Jo treknumu jau nodrošina avokado.
- Ja veikalā nav atrodami gatavi avokado vai/ un mango, es tos var vienkārši kādu laiku turu virtuvē uz galda, līdz tie pamazām nogatavojas.
ļoti gardi 🙂 tiešām nevajag ne etiķi, ne eļļu!