Biešu un ābolu salāti

Biešu un ābolu salāti – ārkārtīgi vienkārši, sezonāli un lēti salāti, ko var pagatavot pavisam ātri. Ja mājās jau ir vārītas bietes vai arī veikalā tādas ir iegādātas, tad šādi salāti būs gatavi burtiski 10 minūtēs. Šiem salātiem nepievienoju ne krējumu, ne arī majonēzi, jo, manuprāt, tādā veidā tie zaudē savu sulīgumu un svaigumu.

Bietes ir ļoti vērtīgs dārzenis un gribētu aicināt to droši arvien vairāk izmantot bieti savā ikdienas ēdienkartē. Un āboli – lai arī tiem ir sava sezona, taču mūsdienās ir pieejami gandrīz visa gada garumā. Var ēst tāpat vai tā ir lieliska piedeva pamatēdieniem.

Salātu garšu veido to sastāvdaļas, tāpēc vēlams izvēlēties tādu ābolu šķirni, kas katram vislabāk garšo.

Nepieciešams:

  • apmēram 500 – 600 g vārītas bietes (4 vidējas)
  • 2 vidēji āboli
  • 3 ēd.k ābolu etiķis vai citronu sula (var likt arī parasto etiķi, bet tad mazāk)
  • 1 ēd.k. olīveļļa
  • 1/ 2 tējk. sāls
  1. Vārītas bietes un ābolus nomizo. Sarīvē tos uz rupjas rīves.
  2. Visas sastāvdaļas liek palielā bļodā, liek klāt sāli, kā arī eļļu un etiķi. Visu samaisa un pagaršo. Ja nepieciešams, pievieno nedaudz sāls vai etiķa – atkarībā no tā, cik stiprus un pikantus salātus gribi. Salātus atstāj nedaudz, lai garšas savelkas.
  3. Pasniedz kā pilnvērtīgu ēdienu vai kā lielisku piedevu citiem gaļas, zivs vai dārzeņu ēdieniem.
  4. Par etiķi. Es šajos salātos izmantoju dabīgu ābolu etiķi, ko salīdzinoši lēti var nopirkt arī lielveikalos (savu es pirku Rimi). Tādā veidā šie salāti ir maigāki un netiek nomākta biešu garša. Bet var izmantot arī parastu etiķi, bet tad tas ir jāliek krietni mazāk – pēc katra garšas kārpiņu gaumes. Var izmantot arī balzamiko etiķi.
11
4 727

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *

Šajā vietnē surogātpasta samazināšanai tiek izmantots Akismet. Uzziniet, kā tiek apstrādāti jūsu komentāru dati.