Biezpiena kūka ar smiltsērkšķu želeju

Man ļoti garšo biezpiens un biezpiena kūkas. Nolēmu eksperimentēt un pagatavot it kā vienkāršu biezpiena kūku bez cepšanas ar mazu odziņu, šajā gadījumā, ar smiltsērkšķu želeju, kas kūku padara koši skaistu un atspirdzinošu.

Saulaina kūka – pavasarim atbilstoša!

Nepieciešams:

  • 350 g biezpiens (var ņemt gan pilnpiena, gan vājpiena)
  • 170 g jebkādi smilšu cepumi
  • 50 g sviests
  • 300 ml saldais krējums
  • 2 ēd.k. bezpiedevu jogurts
  • 3 – 5 ēd.k. cukurs (vai vairāk, ja gribas saldāku)
  • 3 ēd.k. želatīns
  • 1 tējk. smiltsērkšķu nektārs vai sula
  • 1 tējk. vaniļas cukurs

Želejai:

  • 200 ml smiltsērkšķu nektārs vai sula
  • 1 ēd.k. želatīns
  • cukurs – pēc garšas
  1. Sasmalcina cepumus, pievieno izkausētu sviestu. Izklāj vienmērīgi cepuma masu 20 cm diametra kūkas formā ar noņemamām malām. Cep 180 grādos apmēram 5 min. Atdzesē. Ja gadījumā nav pieejama cepeškrāsns, tad šo soli var izlaist, cepumu masu kārtīgi, bet ne pārāk cieši, piespiežot formas pamatnei.
  2. Sajauc biezpiena masu- biezpienam pievieno cukuru, jogurtu, vaniļas cukuru un smiltsērkšķu sulu, visu sablendē. Tad uzmanīgi iemaisa sakultu saldo krējumu. Sagatavotajai masai pievieno iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu. Visu uzmanīgi samaisa un liek uz cepumu pamatnes. Ieliek ledusskapī uz vismaz pāris stundām.
  3. Kad pāris stundas gandrīz pagājušas, gatavo smiltsērkšķu želeju. Smiltsērkšķu nektāram pievieno cukuru, ja vēlas to saldāku un izmaisa. Pievieno iepriekš aukstā ūdenī uzbriedinātu un pēc tam izkausētu želatīnu. Nedaudz samaisa un lej uz kūkas biezpiena masas.
  4. Liek ledusskapī atdzist uz vēl vismaz pāris stundām.
2
15

2 Komentāri

  1. Sušikis 17/05/2018 at 18:42

    Izmēģināju recepti tikai ar apelsīniem, sanāca ļoti gardi, paldies par ideju 🙂

    Atbildēt
    1. lienegatavo 18/05/2018 at 07:10

      Paldies par atsauksmi! Liels prieks, ka garšoja 🙂

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *