Cepta vistas fileja ar cukini, ananāsiem un zilo sieru

Ēdienu pagatavošana ir pavisam viegla un vienkārša, ja izvēlamies vienkāršas receptes. Vistas filejas pagatavošanā galvenais ir atcerēties- nevajag to pārcept, jo tad tā būs sausa. Lieliskas vakariņas, ko katrs var pagatavot tādā produktu salikumā, kādā katram vislabāk garšo, jo variācijas šādā veidā, cepeškrāsnī pagatavotai vistas filejai, var būt ļoti daudz.

Recepte ir ārkārtīgi vienkārša. Vienīgi obligātais nosacījums ir cepamais papīrs, jo tajā vistas fileja eleganti cepsies. Receptē norādītais sastāvdaļu daudzums paredzēts 1 vistas filejas pagatavošanai.

*recepte tapusi ar žurnālu “Mājas virtuve”

Nepieciešams:

  • 1 vistas fileja
  • ½  neliela cukini vai kabača
  • 2 šķēles konservēta ananāsa
  • 50 g zilā siera (sadrupināts) (es izmantoju Castello sieru)
  • 1 ēd. k. sarīvēta parmezāna siera
  • Sāls, pipari- pēc garšas
  • Mazliet olīveļļas
  1. Cukini nomizo un sagriež vidēji biezās šķēlēs. Kārto uz cepamā papīra. Pārslaka ar eļļu, uzber mazliet sāli un piparus. Liek virsū vistas fileju, tad abu veidu sierus.
  2. Satin cepamā papīra paciņu, ko gatavo šādi- paņem cepamā papīra loksni (tik lielu, lai tur varētu pilnībā ietīt vistas fileju), pārloka uz pusēm, tad atloka vaļā un liek iekšā vistas fileju ar tai paredzēto pildījumu.
  3. Pildījumu vajag likt nevis vidū, bet aiz tās līnijas, kas redzama, pārlokot cepamo papīru uz pusēm. Papīru vislabāk locīt uz leju, lai tas cepšanās laikā nenāk vaļā.
  4. Cep 200 grādos 20 –  25 min.
    vistas fileja
3
9

4 Komentāri

  1. Baiba 02/02/2017 at 01:40

    Sveika Liene,ka ar jums var sazinaties?

    Atbildēt
  2. Eva 04/10/2018 at 20:45

    Sakiet , vai gaļa nav pārāk sausa? Vajag kādu mērcīti?

    Atbildēt
    1. lienegatavo 05/10/2018 at 14:57

      Tā kā vistas fileja tiek cepta cepamajā papīrā, tad principā tā tur smuki sautējas kopā ār cukini un ananāsu, kas ir sulīgi. Tāpēc nevajadzētu būt sausai, taču jāskatās, lai nepārceptu. Savukārt, zilais siers ir tas, kas veido tādu kā mērci. Man personīgi neprasījās papildus vēl mērce, bet, ja ir tāda vēlēšanās, tad var uz pannas vai katliņā uzsildīt saldo krējumu un tajā izkausēt sadrupinātu zilo sieru. Mērces variants šeit: https://lienegatavo.wordpress.com/2012/03/07/kartupelu-pankukas-ar-zila-siera-merci/

      Atbildēt

Ieraksti savu komentāru

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *